Z nami osiągniesz swój cel
Dietetyk Edyta Świder
Nie wiesz, która dieta będzie dla Ciebie odpowiednia? Nasi Dietetycy skontaktują się z Tobą by ustalić dietę najlepiej dostosowaną do Twoich potrzeb.

EDYTA ŚWIDER

Dietetyk kliniczny, sportowy, specjalistka ds. żywienia, założycielka poradni dietetycznej DietMed.

Absolwentka na kierunku Dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest także certyfikowanym instruktorem rekreacji ruchowej. Stale poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach.

„Moja praca jest moją pasją. Wkładam w nią dużo zaangażowania. Wciąż poszerzam swoje horyzonty aby wykorzystywać aktualną, potwierdzoną naukowo wiedzę oraz dawać skuteczne rozwiązania osobom, które mi zaufały. Ze szczególną pasją zajmuje się żywieniem osób z chorobami dietozależnymi.

Każdy nowy pacjent jest indywidualną jednostką, co jest dla mnie kolejnym wyzwaniem i krokiem do rozwijania swojej wiedzy. Wierzę, że zdrowa dieta jest to początek pozytywnych zmian w naszym życiu. Zdrowe odżywianie to coś głębszego niż tylko kalorie czy kilogramy, to stan naszego zdrowia fizycznego i psychicznego.Uważam, że razem z pacjentem musimy pracować nad wzmacnianiem poczucia własnej wartości, motywacją oraz osiąganiem celów. Każdy ma swój indywidualny cel i powód, dla którego podejmuje się zmian. Szanuję to i pokazuję moim pacjentom jak wielką wartość ma zdrowie i samopoczucie, dzięki zastosowaniu zdrowego żywienia.Chcę, aby na trwałe zmieniali swoje nawyki.”

Oto część przebytych przeze mnie szkoleń i konferencji:

- Dietetyka i suplementacja poziom I, II, III i IV - Jakub Mauricz, 2016
- Program edukacyjny dla dietetyków,- PolishJournal of Nutrition, 2015
- Praktyczne wykorzystanie badań nutrigenetycznych w dietetyce i sporcie- DfMedica, 2015
- NutriDieta. Tworzenie jadłospisów w oparciu o wyniki badań GenoDiet- DfMedica, 2015
- Dietetyka Forum 2013- konferencja- Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości, 2013
- Żywienie ludzi aktywnych 2013- Konferencja Polskiego Komitetu Olimpijskiego, 2013
- Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo- naczyniowego, ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii- Polskie Towarzystwo Dietetyki, 2013

mgr Agnieszka Cuch

Dyplomowany dietetyk

Ukończyła studia na kierunku dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, gdzie stawiała pierwsze kroki w zawodzie dietetyka. Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka. Uczestniczyła w wymianie studenckiej, gdzie miała okazję zdobywać więdzę od specialistów w dziedzinie żywienia człowieka na Metropolitan University Collage w Kopenhadze na międzynarodowowym kierunku Global Nutrition and Health. Nabyła tam teoretycznych i praktycznych umiejętności w zakresie diet coachingu oraz socjologicznych i psychologicznych uwarunkowań nawyków żywieniowych. Uczestniczyła tam w wielu zajęciach kulinarnych ukierunkowanych na tworzenie zdrowych i smacznych potraw. Czynnie zaangażowana w inicjatywy promujące zdrowy styl życia i prawidłowe odżywianie się, poprzez tworzenie i prowadzenie warsztatów dla dzieci, młodzieży i ich rodziców uwrażliwiających na znaczenie właściwych wyborów żywieniowych już od najmłodszych lat. Wierzy ,że nigdy nie jest za późno, aby z uśmiechem i wiarą w siebie zmienić swój styl życia poprzez naukę zdrowych nawyków żywieniowych.

Odbywała praktykę zawodową w Instytucie-Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych. Uczestniczyła w konferencjach Polskiego Stowarzyszenia Dietetyki oraz szkoleniach dotyczących najnowszych zaleceń diabetologicznych oraz zywienia w chorobach tarczycy. Swoją praktykę zawodową doskonaliła w jednym z największych gabinetów dietetycznych w Trójmieście, pracując na co dzień z pacjentami z chorobami tarczycy, cukrzycą, insulinoopornością, nadciśnieniem . Obecne wykładowca przedmiotów dietetycznych na Państwowej Szkole Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży.

Wszelkie prawa zastrzeżone © Fitszef 2017
tel_icon 504 150 960